Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
četrtek, 17.9.2015

Spremljanje maloserijske naročniške proizvodnje

Kopa je pripravila posebno izvedbo sistema UTRIP.PRO za maloserijsko naročniško proizvodnjo.

 

Pri naročniški ali maloserijski proizvodnji že majhna napaka v oceni izvedbe lahko pomeni, da bo izdelek ustvaril izgubo. Pri tem igrajo pomembno vlogo znanje in izkušnje. Priprava tehnologije in normativov za majhne serije je lahko tako zahtevna, da je cena končnega izdelka enostavno ne prenese niti zanjo ni časa.
UTRIP.PRO za maloserijsko naročniško proizvodnjo ob spremljanju ključnih parametrov proizvodnje dinamično prilagaja normative, s čimer podjetju olajša pripravo tehnologije:
  • Ob izdelavi novega izdelka se pri prvih kosih od stroja pridobi in zapiše referenčne čase – normative.
  • Za še bolj natančne podatke se vzorči hitrost strojev.
  • V nadaljevanju se spremlja, kdaj se spet pojavi enak ali podoben izdelek.
  • V primeru odstopanja se sprožita obveščanje in eskalacija, poleg tega pa se spremlja še trend porabljenega časa za enak izdelek in korekcije referenčnih – normativnih časov.
Rešitev UTRIP.PRO nadzoruje, ali se hitrost izdelave, od katere so lahko odvisni končna kakovost izdelka, izmet in zastoj, res izvaja v skladu s postavljenimi – referenčnimi normativi. Hkrati spremlja normative za zaposlene, in sicer prek prijave na stroj ter avtomatskega beleženja porabe časa na delovnih nalogih.
Rešitev podpira tudi optimizacijo porabe materiala. Povezana je namreč lahko s sistemom za vodenje zalog materiala po dimenzijah in zaposlenim predlaga uporabo najprimernejšega kosa  materiala. S tem podjetje poveča izkoristek materiala, kar pri uporabi dragih surovin ustvari znatne prihranke.

več info: tomislav.ogorevc@kopa.si

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)