Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 27.11.2015

Ste pripravljeni na digitalni tsunami?

Poslovanje je na prelomnici. Internet in digitalne tehnologije spreminjajo svet na vseh življenjskih področjih in ponujajo nove priložnosti za poslovno rast in uspešnost.Digitalizacija kmalu ne bo več stvar osebne odločitve ali posebnosti poslovanja določenega podjetja. Strategija enotnega digitalnega trga EU bo namreč podjetja postavila pred neizbežno dejstvo, da se bodo morala čim prej digitalizirati.
EU se mudi, zato bo to ena prednostnih nalog. Zakaj?
  • Nizka penetracija čezmejnega spletnega nakupovanja: samo 15 odstotkov državljanov v EU po spletu kupuje blago in storitve iz druge države članice EU.
  • Internetna in zagonska podjetja ne morejo v celoti izkoristiti priložnosti za rast: samo 7 odstotkov majhnih in srednjih podjetij svoje izdelke in storitve prodaja čez mejo.
  • Podjetja pa tudi vlade ne izkoriščajo polnega potenciala digitalnih orodij pri notranjem in zunanjem poslovanju.
Cilj enotnega digitalnega trga je odprava regulativnih ovir in iz 28 nacionalnih trgov oblikovati enega samega. Povsem delujoč enotni digitalni trg bi lahko k evropskemu  gospodarstvu letno prispeval 415 milijard evrov in ustvaril na sto tisoče novih delovnih mest.
Do konca prihodnjega leta (2016) bo tako EU sprejela skupno 16 ukrepov, ki bodo podpirali tri stebre:
  • boljši dostop potrošnikov in podjetij do digitalnega blaga in storitev po vsej Evropi;
  • oblikovanje ustreznega okolja in enakih konkurenčnih pogojev za razcvet digitalnih omrežij in inovativnih storitev;
  • čim boljše izkoriščanje potenciala rasti digitalnega gospodarstva.
Kot pričakujejo v Evropski komisiji, bo prihodnja blaginja skupnosti odvisna prav od tega, kako bodo industrijski sektor in državljani lahko v celoti izkoristili potencial novih digitalnih storitev in izdelkov.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)