Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 15.12.2015

Digitalna transformacija: inovacije in rast na tretji platformi

Tretja tehnološka platforma, zgrajena na temeljih mobilnega računalništva, storitev v oblaku, velikih podatkov in analitike ter družabnega mreženja, predstavlja osnovo za prihodnje poslovne inovacije in rast IT-industrije.


Hitra uporaba tehnologij tretje platforme je prispevala k eksploziji inovacij in preoblikovanju informacijske podpore poslovanju. Vse to se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih treh do petih letih, ko bodo podjetja masovno izvajala digitalno transformacijo poslovanja.

Oblaki se bodo hitreje zbirali

Razširjanje digitalnih poslovnih strategij bo v naslednjih dveh letih predstavljajo skoraj polovico potrošnje za IT, leta 2020 pa naj bi ta delež znašal že 60 odstotkov. V ospredju bodo hočeš nočeš storitve v oblaku, ki bodo ustvarile potrošnjo programske in strojne opreme v višini prek 500 milijard dolarjev, kar je trikrat več, kot danes.

Ključen bo kapital v programerskih ekipah

Rast in konkurenčnost bosta odvisni izključno od digitalnih inovacijskih zmožnosti, torej predvsem od velikosti in talenta programskih razvojnih ekip. V podjetjih, ki bodo izvajala digitalno transformacijo  se bo do leta 2018 več kot podvojilo število razvijalcev programske opreme, pri čemer bodo ti novi razvijalci skoraj v celoti osredotočeni na digitalno transformacijo.

Podatki bodo gorivo za inovacije

Uspeh v digitalni ekonomiji bo odvisen od tega, ali bo podjetje zmožno zgraditi robustne podatkovne cevovode, s podatkovnim tokom v in iz podjetja. Do leta 2018 naj bi se tok zunanjih podatkov v organizacije z naprednimi digitalnimi strategijami povečal za petkrat, v organizacijah z vrhunsko digitalizacijo pa za več kot 500-krat.

IoT med najbolj rodovitnimi področji za digitalizacijo

Do leta 2018 se bo število internetno priključenih naprav podvojilo na 22 milijard, kar bo poganjalo razvoj 200.000 novih aplikacij in rešitev. Te naprave in rešitve, ki jih bodo uporabljale, bodo lahko celo ponovno določile konkurenčno prednost v praktično vseh gospodarskih panogah. Najbolj aktiven razvoj interneta stvari bo čutiti na področjih kot so proizvodnja, transport, maloprodaja in zdravstvo.

Kognitivni sistemi rešilna bilka v cunamiju podatkov

Potrošnja za kognitivne programske platforme, ki podjetjem pomagajo pri obvladovanju podatkovnih cevovodov ter pri odločanju in izboljšanju prilagajanja posameznemu kupcu, se bo v naslednjih treh letih dramatično povečala. Že leta 2018 bo kognitivne storitve v svoje aplikacije vdelalo več kot 50 odstotkov razvojnih ekip v primerjavi z manj kot enim odstotkom danes.

Sodelovanje in povezovanje v oblaku

Po drugi strani bodo industrijske oblačne platforme in družbeno prispevanje postala ključna vzvoda za razširjanje digitalnih oskrbnih verig in distribucijskih kanalov. 50 odstotkov velikih podjetij in več kot 80 odstotkov podjetij z napredno digitalno strategijo bo v ta namen oblikovalo ali sodelovalo pri kakšni industrijski oblačni platformi, pri čemer naj bi njihovo število naraslo z dobrih 100 danes na več kot 500 leta 2018.

Digitalizacija že na vhodnih vratih

Z razvojem digitalne ekonomije bo 60 odstotkov B2B-podjetij ter 80 odstotkov B2C-podjetij prenovilo svoje digitalne vstopne točke in zaledne sisteme za vključevanje kupcev. Samo tako bodo lahko podjetja podprla od 1.000 do 10.000-krat večje število stikov s kupci, kot jih imajo danes. Istočasno bodo morala kupcem zagotoviti bistveno bolj prilagojene storitve. Prav doseganje osebne obravnave vedno večjega števila kupcev bo predstavljalo največjo in najbolj kompleksno digitalno preobrazbo, ki bo narekovala korenito kulturno in operativno transformacijo.

Navsezadnje je jasno, da bo digitalna ekonomija posegla tudi v samo IT-industrijo. Do leta 2020 se bo prevzetih,  združenih, zmanjšanih ali občutno preusmerjenih več kot tretjina IT-ponudnikov. V takšnem okolju bodo morala podjetja stalno spremljati in ocenjevati rešitve svojih ponudnikov in biti ves čas pripravljena na spremembe partnerskih odnosov.
Povzeto po BusinessWire.com


Dobra praksa digitalizacije z uporabo storitev računalništva v oblaku!

V Tosami z oblačno rešitvijo do cenovno ugodnega neprekinjenega poslovanja s kupci

V Kopi so za potrebe neprekinjenega delovanja spletne trgovine podjetja Tosama izdelali spletno rešitev, ki skrbi za replikacijo in sinhronizacijo podatkov iz lokalnega poslovnega informacijskega sistema v oblak. S tem so zagotovili, da lahko stranke v trgovini naročajo od kjer koli in kadar koli, pri čemer imajo stalno na voljo ažurne podatke o izdelkih in zalogah, naročila pa se takoj prenesejo v KOPA ERP. Več...

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)