Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 23.9.2016

Izziv uspešnega podjetja kako biti še bolj uspešni?

 
Primat je podjetje z več kot 110-letno tradicijo. Začeli so s proizvodnjo blagajn, danes izdelujejo širok nabor varnostne opreme, kovinskega pohištva in skladiščne opreme. S trdim delom in vztrajnim razvojem so dosegli, da predvsem iz tujine dobivajo iz dneva v dan več naročil – več kot so včasih sposobni proizvesti.

Velika razlika med nazivno in dejansko produktivnostjo strojev je velika notranja rezerva

Mariborsko podjetje je veliko vlagalo v sodobno tehnološko opremo in zmogljiv strojni park. Ugotovili pa so, da z novimi investicijami ne dosegajo pričakovane produktivnosti. Podobno kot v številnih drugih podjetjih se jim je dogajalo, da so v drugi in tretji izmeni včasih brez pravega razloga dosegali tudi do 30 odstotkov manjšo produktivnost kot v dopoldanski izmeni. Čeprav je bila proizvodnja na videz zapolnjena, je produktivnost bistveno odstopala od načrtovane.


Ključno je spremljanje delovnega utripa v proizvodnji in obvladovanje zastojev

Z uvedbo rešitve za spremljanje proizvodnje KOPA Utrip.PRO, prek katere poteka obveščanje o zastojih in obravnava razlogov  za prekinitve dela, so najprej uvedli spremljanje zastojev. Z istim sistemom so izvedli tudi brezpapirno prenašanje podatkov v proizvodnjo ter s tem omogočili še takojšen zajem ostalih podatkov, na osnovi katerih spremljajo učinkovitost proizvodnje ter uspešnost zaposlenih. Vzporedno s sistemom za spremljanje delovnega utripa v proizvodnji je Kopa implementirala še priročen sistem za razporejanje delovnih listkov, s katerim na učinkovit način terminirajo delo na strojih, ki predstavljajo ozko grlo v proizvodnji. Produktivnost so dodatno izboljšali z združevanjem delovnih listkov glede na postopek obdelave in uporabljen material.Koristi
+Skrajšanje ­zastojev.
+Izboljšanje ­finega terminiranja.
+Hitrejša­ povrnitev ­investicij­ v ­stroje.
+Transparentno nagrajevanje­ delavcev.

Več info o rešitvi UTRIP.PRO: tomislav.ogorevc@kopa.si

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)