Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
ponedeljek, 20.2.2017

Je tudi vas samo strah ali naredite kaj za preventivo?

V nedavni raziskavi dveh vodilnih varnostnih podjetji, Sophos in IBM  navajata, da je uporabnike svetovnega spleta strah vseh nevarnosti, ki so na internetu, ob tem pa ne naredijo prav ničesar, da bi se pred njimi zaščitili, kar pomeni, da so nanje zelo ranljivi.

Vdori v informacijske sisteme, kripto virusi, izsiljevanje za plačila, niso samo zgodbice, ki jih pripovedujejo naše babice, ampak resničnost, ki se dogaja tu in zdaj. Vdori se dogajajo v poslovna in domača omrežja. Nihče ni izjema in nikoli ne veš kdaj si na vrsti prav ti.

»Po toči zvoniti je prepozno«, zato svetujemo, da za varnost poskrbite prej.

Med varnostnimi priporočili upoštevajte:
  • da ne odpirate sumljive elektronske pošte in priponk neznanih pošiljateljev,
  • naredite varnostne kopije svojih podatkov,
  • posodabljate svoj operacijski sistem, spletne brskalnike, Javo, Adobe Reader in vso drugo ranljivo programsko opremo,
  • prepričajte se tudi, da uporabljate zadnjo različico dovolj kakovostnega in zanesljivega protivirusnega programa.
Priporočamo storitev OpenDNS

Storitev OpenDNS, vam na nivoju DNS prometa ščiti uporabnike oz. celotna omrežja pred določenimi grožnjami.
Storitev je za »home« (domače) uporabnike brezplačna!
 
OpenDNS je storitev v oblaku, ki uporabnikom ponuja preverjene sezname zlo namenskih strežnikov. Ti seznami se dnevno posodabljajo, dopolnjujejo. V kolikor vi kot uporabnik »po pomoti« želite dostop do spletne strani, ki je na seznamu zlonamernih strežnikov OpenDNS, vam ta storitev to prepreči.
S tem se izognete morebitnim »phishing« napadom ter bistveno zmanjšate možnost, da po naključju obiščete spletno stran, ki je okužena z zlonamerno kodo. (zelo dober video, ki vam razloži kaj so to phishing napadi TUKAJ)
 
OpenDNS vam bo pomagal tudi pri zaščiti proti Crypto virusom (Ransomware). V primeru, da se s tovrstnim virusom okužite se bo ta sicer aktiviral, vendar pa svoje funkcije ne bo opravil, ker ne bo imel dostopa do zlonamernih strežnikov od koder bi sicer dobil šifrirne algoritme.

Kljub vsemu naj opozorimo, da popolne varnosti ni. Če se želite dobro zaščititi potrebujete večnivojsko zaščito (spam filtre, malware filtre, antivirus,…), največ pa lahko storite sami s previdno rabo interneta in zadostnim zavedanjem glede možnosti zlorab.

Več o storitvi si lahko preberete na: več informacij o OpenDNS

Registrirajte se in začnite brezplačno uporabljati storitev OpenDSN : registracija in brezplačna uporaba

Za kakršnokoli dodatno pomoč ali vprašanje s področja VARNOSTI in ZAŠČITE o napadih iz spleta se lahko obrnete na našega strokovnjaka s področja varnosti.
g. Julijan Klančnik Julijan.Klancnik@kopa.si ali marketing@kopa.si

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)