Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
torek, 16.5.2017

VABILO: Informacijska varnost – Kako preživeti v digitalni »Džungli«?

Vabimo vas na poslovni dogodek, ki vas bo seznanil z zadnjim dejstvi na področju informacijske varnosti in potrebnimi ukrepi. Dobili boste napotke za preživetje v »informacijski džungli«.


Kako poskrbeti za varnost in s tem povezano  razpoložljivost informacijskih storitev od katerih je odvisno preživetje?
Zagotovo je preventiva boljša kot kurativa.

Če na področju informacijskih varnosti še niste ukrepali, je sedaj skrajni čas. Različni vdori, zlorabe informacij, kripto virusi ogrožajo vaše poslovanje in niso nekaj kar se dogaja v daljavi, so tu in zdaj. Zelo pomembno je tudi dejstvo, da tu ne gre samo za tehnološko varnost, temveč je potrebno upoštevati človeški faktor (varnostno kulturo zaposlenih), zaradi katerega se danes dogaja kar 80% vdorov, kraj in različnih informacijskih zlorab.

KDAJ: četrtek, 1. junij 2017 ob 9.00
KJE: KOPA računalniški inženiring d.d., Kidričeva 14, Slovenj Gradec
KDO: direktorji podjetij in osebe, ki so odgovorne za informacijsko varnost

AGENDA

9.00 – 9.15   Sprejem s kavico
9.15 – 10.00 Varno potovanje v središče 4. industrijske revolucije
                   (Julijan KLANČNIK, KOPA d.d.)
10.00 – 10.20 Mobilnost & Varnost sodobnih poslovnih uporabnikov
                     (Benjamin Kic, CISCO)
10.20 – 10.40 Odmor in izmenjava izkušenj
10.40 – 11.30 Kako poenotiti informacijska okolja, da dosežete boljšo razpoložljivost in večjo varnost? (Tim MATAJDL, KOPA d.d.)


PRIJAVA: Izobraževanje  je brezplačno, vendar je potrebna predhodna prijava na marketing@kopa.si do 25. maja 2017.

Več informacij na mirjam.ocepek@kopa.si  ali 02 88 39 700.VEČ O VSEBINI PREDAVANJ:

Varno potovanje v središče 4. industrijske revolucije
Julijan KLANČNIK | Svetovalec za korporativno varnost KOPA d.d.

Govorili bomo o tem, kako so podjetja v tem trenutku pripravljena na prihod industrijske revolucije; so informacijski sistemi dovolj varni, pravilno vzdrževani, zagotavljajo dovolj visoko razpoložljivost in zanesljivost, in predvsem, ali so odporni na negativne vplive iz zunanjega sveta,  da bodo kos izzivom, ki jih prinaša s sabo 4. industrijska revolucija.

Odgovorili bomo na spodnja vprašanja:

•    Kakšna je odvisnost vašega podjetja od varne in zanesljive informacijske tehnologije?
•    Lahko grožnje iz interneta vplivajo na razpoložljivost virov, ki jih vaše podjetje potrebuje za poslovanje?
•    Si vaše podjetje lahko privošči izpad proizvodnje, izgubo, krajo ali zlorabo podatkov?
•    Je informacijski sistem v vašem podjetju res dovolj dober, da vam zagotavlja varno, zanesljivo, celovito in avtomatizirano poslovanje – brez skrbi?
•    Kako lahko zaščitite svoje dobrine ter ohranite konkurenčnost in »know how«?


Mobilnost & Varnost sodobnih poslovnih uporabnikov
Benjamin Kic  | Cisco, Security Sales Specialist

Zaradi modernega načina poslovanja, poslovni uporabniki postajamo vse bolj  mobilni, povsod pa zahtevamo hiter dostop do  interneta. Pri tem se velikokrat znajdemo zunaj “varnih meja« in zunaj zahtev varnostne politike” omrežja našega podjetja, predvsem kadar ne uporabljamo varne oddaljene povezave (VPN-a).

V predavanju bom analizirali nekaj primerov groženj, katerim smo izpostavljeni kot mobilni uporabniki. Nevarnosti katerim smo podvrženi morda v danem trenutku ne vplivajo na zanesljivost in celovitost informacijskega sistema, kasneje pa se lahko izkažejo kot pogubne in lahko ogrozijo razpoložljivost omrežja vašega podjetja. Na praktičnih primerih si bomo pogledali, kako Cisco varnostne rešitve, ki so usmerjene v preprečevanje omenjene problematike, pomagajo vašemu podjetju ohraniti razpoložljivost ključnih sredstev in s tem neprekinjeno poslovanje.

Kako poenotiti informacijska okolja, da dosežete boljšo  razpoložljivost in večjo varnost?
Tim MATAJDL | Sistemski inženir za področje varnosti KOPA d.d.
Na predavanju bomo pokazali učinke informacijske varnosti na delovanje organizacij in delo posameznikov ter ugotovili, kje so šibke točke, ki predstavljajo ranljivost. Skozi konkretne primere iz prakse si bomo pogledali, kakšen je vpliv teh incidentov na poslovanje podjetja in kateri so koraki za preprečitev incidentov in povečanje informacijske varnosti. Pogledali bomo nekatere konkretne rešitve na področju standardizacije informacijskega okolja in nadzora delovanja IKT infrastrukture, ki jih v podjetjih uvajajo s ciljem povečanja razpoložljivosti informacijskih storitev ter zagotavljanje celovitosti, zaupnosti in razpoložljivosti informacij. 02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)