Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
sreda, 20.9.2017

Razvojna konferenca: PAMETNE REŠITVE ZA IZZIVE REGIJE

Gospodarska zbornica Slovenije Območna zbornica Koroška delovno obeležuje 50 let delovanja in pripravlja regionalno razvojno konferenco, na kateri bo prisotna tudi KOPA kot nosilec področja »Digitalizacija za razvoj pametnih skupnosti«.

Odvijala se bo v četrtek, 21.9.2017 od 9.00 do 13.00 ure, v Dvorcu Bukovje v Dravogradu.

Področja, ki jih bo konferenca pokrivala:
•    KROŽNO GOSPODARSTVO: Mojca Kert,  Petrol Energetika d.o.o., Ravne na Koroškem
•    DIGITALIZACIJA ZA RAZVOJ PAMETNIH SKUPNOSTI:  mag. Domen Ocepek, KOPA računalniški inženiring d.d., Slovenj Gradec
•    NOVI PRISTOPI V IZOBRAŽEVANJU: Andreja Sever, Gospodarska zbornica Slovenije
•    PRILOŽNOST MLADIM: Aljaž Verhovnik, Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, Ravne na Koroškem in Ines Stupica, Slovenska gospodarska zveza, CelovecV sklopu »DIGITALIZACIJA ZA RAZVOJ PAMETNIH SKUPNOSTI«, ki jo bo vodil  mag. Domen Ocepek vodja razvoja v KOPA d.d., bo delovni fokus bo predvsem na tem, kako vzpostaviti digitaliziran Demingov krog v podjetjih, regijah in širših skupnostih. Velikokrat se namreč ukvarjamo s planiranjem in z izvedbo, premalo pa analiziramo in ukrepamo v smislu izboljšav.  Digitalizacije pa takšno kvalitetno analitiko omogoča in v kolikor se to izvaja širše in s spodbudami ter primeri dobrih praks, lahko neka skupnost deluje pametno.

Izhodišča:
•    Digitalizacija je pogoj, da bomo v prihodnje kot posamezniki, podjetja, regija in širša skupnost lahko delovali učinkovito in povezno.
•    Ne smemo pozabiti na razvoj digitalnih kompetenc, ki bodo omogočale uspešnost v prihodnosti.
•    Vloga vseh institucij, organizacij in podjetij je v tem, da spodbujamo povezovanje in digitalizacijo ter da pomagamo pri zagotavljanju konkurenčnosti.
•    V bistvu digitaliziramo Demingov krog (planiranja, izvedbe, spremljanja in ukrepanja) na nivoju podjetij, regij, države in širših skupnosti.
•    Prostora na trgu je dovolj in vsak od nas lahko v tem krogu doda svojo dobro prakso, da nam ne bo teh dobrih in celovitih praks ponujala konkurenca iz tujine.
•    Pametna skupnost temelj na sodelovanju in skupni koristi. Še veliko WIN-WIN priložnosti je za podjetja in ponudnike IT rešitev, ki bodo sodelovala v smislu iskanja poslovnih priložnosti.

Vabljeni, da pomagate s svojimi izkušnjami in idejami oblikovati digitalno prihodnost.

V kolikor  vas zanimajo rešitve za digitalizacijo vašega podjetja, nas lahko kontaktirate na marketing@kopa.si ali 02 88 39 700.

Zgodbe uspešne digitalizacije podjetij in njihovih procesov
pa si lahko preberete v našem najnovejšem časopisu, ki si ga lahko naročite v tiskani ali elektronski obliki. (Pošljite sporočilo ŽELIM ČASOPIS na marketing@kopa.si )02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)