Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
nedelja, 10.12.2006

Uspešen zaključek priprav na prehod na evro

Za uporabnike Kopinih rešitev smo na sedežu podjetja KOPA d.d., na Kidričevi 14 v Slovenj Gradcu pripravili in uspešno izvedli seminarja na temo:

PREHOD NA EVRO
SEMINAR ZA PODROČJE RAČUNOVODSTVA,  KOMERCIALE TER PLAČ IN KADROV

Namenjen je bil vsem, ki so zadolženi za procese v firmi, ki se jih uvedba evra dotika -  ključnim uporabnikom informacijskega sistema Kopa ERP in informatikom, ki so v podjetjih zadolženi za prehod na evro s področja informacijske tehnologije.

Pridobljeno znanje na seminarju bo uporabnikom Kopinih rešitev omogočilo, da bodo spremembe v načinu dela čim manj boleče, hitreje pa bodo lahko osvojili tudi vse novitete. Spoznali so, kako uvedba evra vpliva na davke, knjigovodstvo, plačilni promet, fakture, izračun plač in s tem povezane vsebinske prilagoditve informacijskega sistema. Poudarek je bil tudi na knjiženju v prehodnem obdobju, rokovniku opravil pri prehodu, ter nevarnostih, ki so povezane s prehodom.

Na seminarju se je zvrstilo preko 100 udeležencev. Svetovalci Kope so po koncu predavanj odgovarjali tudi na vsa dodatna vprašanja, ki so jih še begala.

Seminarji so pomenili zaključek cikla priprav na prehod na evro, ki je poleg seminarjev vseboval tudi pripravo vsebinskih in tehničnih rešitev programske opreme, spremljanje in vključevanje zakonskih sprememb, osnovnega testiranja podpore procesom ob prehodu v Kopi, pripravo scenarijev prehoda pri naših partnerjih, dodatno testiranja ter simulacije prehoda na testnih računalnikih pri naših partnerjih in instalacije spremenjene programske rešitve na produkcijskih računalnike.

Ob tej priložnosti se vsem našim uporabnikom zahvaljujemo za  tvorno sodelovanje pri testiranju ter simulacijah dejanskega prehoda in vsem sugestijam, ki so pripomogle do še boljše programske rešitve.

S tem pa naše sodelovanje v zvezi s prehodom na evro ni končano. Predvsem nas še čaka dejanski prehod, ko bomo morali s skupnimi močmi reševati še kakšno dodatno težavo, vendar smo prepričani, da zaradi dobre priprave vseh, dodatnih zapletov ne bo veliko.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)