Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
petek, 13.10.2017

S pomočjo IBM Maximo dosegajo v Steklarni Hrastnik nadpovprečne rezultate pri zniževanju zastojev

12.oktobra 2017 se je na Brdo pri Kranju odvijala že 8. konferenca »Zanesljive odločitve«, ki je tradicionalni dogodek IBM-ovih rešitev. Osrednja tema konference je bila kognitivno poslovanje z infrastrukturo, ki omogoča izvajanje analitike v realnem času in odkrivanje vpogledov v obsežne količine strukturiranih in nestrukturiranih velikih podatkov.

KOPA d.d., kot uspešen IBM-ov partner pri implementaciji IBM Maximo v podjetja, se je predstavila skupaj s svojo stranko Steklarno Hrastnik s predavanjem "Uspešne odločitve s pomočjo analize različnih podatkov, zajetih v realnem času v proizvodnem podjetju".

Povzetek predavanja:

Za uspešno doseganje zastavljenih rezultatov je potrebno spremljati ključne dejavnike.

S pomočjo zajetih in analiziranih podatkov v realnem času lahko ukrepamo takoj. Po daljšem pretečenem času pa lahko izvedemo temeljitejšo analizo za poljubno obdobje na večjem številu podatkov. V podjetju Steklarna Hrastnik, družbi za proizvodnjo steklenih izdelkov, d.o.o. imajo kontinuirano proizvodnjo na katero pomembno vpliva zagotavljanje čim višje razpoložljivosti strojev in zniževanja zastojev. Znižanje zastojev, upravljanje podatkov in vzdrževanja s pomočjo IBM Maximo pa odločilno vpliva na doseganje zastavljenih ciljev.

Z informacijsko podporo vzdrževanju in upravljanju s sredstvi smo nadgradili in izboljšali strateški pregled nad vsemi procesi v vzdrževanju. Da lahko delovanje vzdrževanja spremljamo v realnem času je konkurenčna prednost, saj lahko hitro in učinkovito ukrepamo ter s tem dosegamo zastavljene cilje v poslovni strategiji.

Uspešnost uporabe IT rešitve in analize v realnem času nam bosta predstavila Enes Rakovič, direktor proizvodnje in vzdrževanja v podjetju Steklarna Hrastnik, družba za proizvodnjo steklenih izdelkov, d.o.o. in Aljaž Gradišnik, vodja programa Maximo za podporo upravljanju in vzdrževanju v podjetju Kopa d.d.Utrinek s predavanja na Brdu pri Kranju, kjer je KOPA d.d. skupaj  z direktorjem proizvodnje in vzdrževanja v Steklarni Hrastnik - Enesom Rakovičem predstavili uspešno zgodbo vpeljave IBM Maximo. S pomočjo IBM Maximo dosegajo nadpovprečne rezultate pri zniževanju zastojev, kar pomembno vpliva na rezultate poslovanja.

Več info: marketing@kopa.si

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)