Najdi:
KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu
ponedeljek, 30.4.2007

Akripol z nadgradnjo sistema ERP do učinkovitega obvladovanja proces

Akripol z nadgradnjo sistema ERP do učinkovitega obvladovanja procesovV podjetju Akripol, ki se ukvarja s proizvodnjo in predelavo polimerov, so zaradi velike količine papirne dokumentacije, ki jo vsakodnevno uporabljajo, želeli zmanjšati obseg centralnega arhiva ter zagotoviti preglednost in lažji dostop do dokumentov kot so prejeti računi, tehnična dokumentacija, pogodbe in ostalo.

»S Kopo, svojim dolgoletnim partnerjem, smo se dogovorili za nadgradnjo obstoječega sistema ERP z integracijo programske opreme za obvladovanje dokumentov KOPA ODiP,« je dejal Robert Krvavica, direktor v Akripolu. »Potrebovali smo enostavno, vendar nadgradljivo rešitev, ki bi vključevala centralni arhiv dokumentov in bi uporabnikom omogočala enostaven dostop do različnih tipov dokumentov glede na njihova pooblastila.«

Kopa pri uvajanju svojih rešitev na področju strojne opreme uporablja najsodobnejše izdelke priznanega proizvajalca HP, ki temeljijo na najsodobnejših tehnologijah in zagotavljajo visoko razpoložljivost tovrstnih rešitev. V Akripolu so obstoječo HP-jevo strojno opremo, ki je služila za podporo sistemu KOPA ERP, za potrebe brezpapirnega poslovanja nadgradili z dodatnim strežnikom HP ProLiant DL380, ki ga odlikujeta visoka zanesljivost delovanja ter prilagodljivost konfiguracije konkretnim potrebam. S tem so na področju strežniške infrastrukture zagotovili integrirano okolje za podporo celoviti Kopini rešitvi. V Kopi razvita aplikacija pa teče na strežniku Microsoft SharePoint Portal. Zajem vhodnih papirnih dokumentov so zaupali zmogljivemu in za uporabo enostavnemu optičnemu bralniku HP ScanJet 8270c.

KOPA ODiP omogoča, da se različni tipi dokumentov, ki v podjetje prispejo v papirni obliki, ustrezno obdelajo. Podprti so postopki od optičnega branja, klasifikacije in opremljanja z metapodatki, do proženja procesa pregledovanja oziroma potrjevanja dokumentov ter učinkovitega shranjevanja dokumentov v centralni elektronski arhiv. Integracija rešitve z obstoječim sporočilnim sistemom bo zagotavljala učinkovito obveščanje in pregled uporabnikov o statusu elektronskih dokumentov v procesu pregleda in potrjevanja. Povezava KOPA ODiP z obstoječim sistemom ERP bo podpirala tudi obvladovanje in arhiviranje vseh dokumentov, ki nastajajo znotraj posameznih poslovnih procesov v podjetju. Tako bodo imeli uporabniki sistema ERP neposreden dostop do vseh dokumentov v skupnem elektronskem arhivu, kar jim bo zagotavljalo učinkovitejše delo in povečano storilnost. Akripol bo s popolnoma integrirano rešitvijo pridobil enostaven dostop do arhiviranih dokumentov in učinkovit sistem obvladovanja delovnih procesov.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)