KOPA
Celovite informacijske rešitve na enem mestu

Hitra vzpostavitev najsodobnejšega informacijskega sistema

KOPA je s poslovnim informacijskim sistemom KOPA ERP in trinivojsko arhitekturo uveljavljen partner proizvodnih podjetij, ki imajo ali načrtujejo večje število oddaljenih enot, saj lahko enostavno in hitro podpre njihove razvojne načrte. S centralno bazo, ki poleg podatkov vsebuje poslovna pravila, je zagotovljena celovitost, v poslovnem sistemu temelj za učinkovito odločanje.

Podjetja, ki se hitro širijo in obvladujejo poslovanje na več dislociranih lokacijah, potrebujejo učinkovit in varen informacijski sistem, ki jim omogoča zagotavljanje celovitosti podatkov ter njihovo dostopnost kjerkoli in kadarkoli. V podjetju Rikom iz Lenarta, ki se ukvarja z razvojem programske opreme na področju hotelskega poslovanja, sistemov nadzora pristopa na Oraclovi platformi ter s proizvodnjo/prodajo opreme za zasneževanje in razsvetljavo športnih objektov, so v zelo kratkem času zaradi povečanega obsega proizvodnje in delovanja na več lokacijah potrebovali najsodobnejšo tehnologijo za celovito podporo poslovanju, s poudarkom na integraciji planiranja in spremljanja proizvodnje. Z uvedbo KOPINE rešitve lahko sedaj vse procese obvladujejo na enem mestu, s čimer bodo zmanjšali stroške zaradi obstoječega delno nepovezanega sistema za podporo posameznim delom poslovanja.

»Za KOPINO rešitev smo se odločili, ker v celoti podpira uresničevanje naših poslovnih ciljev in deluje na Oraclovi platformi, ki omogoča enostavno obvladovanje in spremljanje poslovnih procesov ter s tem hitrejše odločanje,« je povedala mag. Reka Rataj, direktorica podjetja Rikom. KOPA je sposobna prilagajati rešitve vsem vrstam proizvodnih podjetij, njeni strokovnjaki pa lahko opravijo prenovo informacijskega sistema v najkrajšem možnem času. »Ker smo želeli v novo poslovno leto vstopiti z novo rešitvijo, projekt prenove pa smo začeli v začetku leta, nam je KOPA z veliko mero strokovnosti, znanja in izkušenj pomagala sistem funkcionalno vzpostaviti v dveh mesecih,« dodaja mag. Ratajeva. Poleg tehnološkega napredka so s KOPINO rešitvijo omogočili boljšo izkoriščenost kadrov, ki bodo enostavneje načrtovali proizvodnjo, pripravljali razpisno dokumentacijo in izdajali naročila. Rešitev bo ključno vplivala na organiziranost in razvoj podjetja, saj mu bo s pomočjo celovitega sistema za podporo proizvodnji zagotovila učinkovito obvladovanje celotnih stroškov.

KOPA, ki ves čas sledi najnovejšim tehnološkim trendom, uporablja že četrto leto tronivojsko arhitekturo. Slednja omogoča enostavno delo z oddaljenih lokacij, podatki pa se varno shranjujejo na centralnem strežniku. S tem je zagotovljena največja varnost, ažurnost in dostopnost, vzdrževanje ter posodobitve na ravni strežnika pa so enostavne in cenejše. Programska oprema deluje v realnem času, zato ne prihaja do zamikov pri obdelavi, odločitve pa se sprejemajo na podlagi popolnih podatkov. S tem je tveganje za napačno določitev z vidika nepopolnih podatkov zmanjšano na minimum. Dostop do strežnika omogoča navidezno zasebno omrežje VPN s pomočjo osebnega računalnika in interneta. Širitev sistema je zaradi skalabilnega koncepta obenem zelo enostavna in omogoča povezovanje dislociranih enot podjetja doma in v tujini, pri čemer KOPA nudi celovito podporo.

Celovita podpora poslovni viziji podjetij
KOPA je sposobna s svojo sodobno informacijsko tehnologijo in ustrezno kritično maso strokovnega kadra podpreti razvojno strategijo hitro rastočih podjetij in različne tipe proizvodenj. Sistem KOPA ERP je zasnovan na tronivojski arhitekturi, s čimer ustreza najvišjim standardom razpoložljivosti, upravljivosti in stroškov lastništva. KOPA celovitost ponudbe zaokrožuje z zmogljivo strežniško in komunikacijsko infrastrukturo ter programsko opremo za upravljanje in nadzor sistemov.

02 88 39 700
Podpora uporabnikom
KOPA rešitev Portal za stranke (PZS)